100% Scandinavisch Design

Vloerkleden uit Zweden

Vloerkleden uit Zweden

Wij hebben nieuws…. deze keer uit Zweden. Ken je Brita Sweden al? Dit merk maakt onder andere vloerkleden die worden gemaakt van gerecycled kunststof. We kregen een tijdje terug een aantal stalen binnen en we vonden ze gelijk erg mooi. De kleden worden direct verstuurd vanuit Brita Sweden, hierdoor kunnen we veel verschillende kleden aanbieden in onze webshop.

Foto credit: Brita Sweden

 

Scandinavië gevoel

Je ziet gelijk dat de kleden uit Scandinavië komen door het gebruik van de patronen en kleuren. Ik wil er heel graag een hebben in de keuken, maar kan niet kiezen…

De kleden hebben een herkenbare Scandinavische stijl en roepen bij mij gelijk het fijne Scandinavië gevoel op. In Denemarken kwam ik deze kleden al vaker tegen in de Airbnb’s waar ik heb gelogeerd. Ik zie ze dan vaak liggen vaak als loper in de hal of in de keuken voor het aanrecht. Meestal worden die bonte kleden geweven van restjes stof. Ik vind ze heel leuk om te zien, maar door de vele kleuren die worden gebruikt ook een beetje druk. De kleden van Brita Sweden daarentegen zijn minder druk. Ze gebruiken minder drukke kleuren en patronen, waardoor de kleden een typisch Scandinavische uitstraling krijgen.

 

Foto credit: Brita Sweden


Praktisch

De kleden zijn aan twee kanten te gebruiken (beide kanten zijn verschillend) en daarnaast ook nog eens wasbaar. Dus gewoon wassen in bad of zelfs in de wasmachine is geen enkel probleem. Wel even rekening houden met de grote van het kleed. Een te groot kleed past, althans bij mij, niet in de machine. Dat de kleden eenvoudig te reinigen zijn is ook ideaal voor een gezin met kinderen. Kinderen knoeien nu eenmaal en een omgevallen beker limonade is niet zomaar uit een wollen of katoenen kleed te verwijderen. Daarnaast vind ik zo’n kleed ook prettig vanwege het geluidwerende effect. Een doos met lego die tijdens het spelen op de kop gaat of een toren van houten blokken omgaat hoor je nu eenmaal minder goed op een kleed, dan op een harde gladde vloer.

 

Foto credit: Brita Sweden

 

Bescherm je vloer

Zelf ben ik aan het kijken voor een loper in de keuken. We hebben een houten vloer in de keuken. Door het vele staan op dezelfde plek wordt de vloer voor het aanrecht wel wat minder en dat is jammer. Een kleed vind ik een mooie oplossing om de vloer te beschermen, maar ook mijn keuken een Scandi uiterlijk te geven waar ik zo van hou.

De kleden die je hierboven ziet (streep en turquoise zigzag) komen uit de nieuwe najaarscollectie van Brita Sweden en zijn naar verwachting vanaf eind augustus/begin september leverbaar.

 

Foto credit: Brita Sweden

 

Veilig

Je zou er misschien niet gelijk aan denken…. maar deze kleden zijn ook handig in de badkamer. Ze glijden niet en zijn lekker groot om op te staan. Wij hebben bijvoorbeeld een brede dubbele wastafel en een normale badmat is voor ons aan de kleine kant. De kleden van Brita Sweden zijn in veel verschillende lengtes te krijgen en er is altijd wel een mat die past.

 

Foto credit: Brita Sweden


Buiten

Een extra voordeel is dat de kleden ook buiten kunnen worden gebruikt. Een saai balkon fleurt op met een kleed, zeker als er niet veel ruimte is voor planten en je toch een gezellige plekje buiten wilt creëren.

 

Foto credit: Brita Sweden


Kiezen

Nu hoef ik alleen nog maar een keuze maken welk kleed ik ga kiezen voor in de keuken…… Waar zou jij graag een kleed willen hebben? En welke zou jij dan kiezen?

Kijk voor alle soorten en maten op onze website. Mocht je vragen hebben over de kleden of een kleed op het oog hebben dat niet in onze online shop staat, neem dan even contact met ons op, we helpen je graag!

 

Groet,

Jacqueline

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
HEJ wij plaatsen her en der wat cookies, maar dat is alleen om jouw winkelervaring beter te maken. Manage cookies
100% Scandinavisch Design