100% Scandinavisch Design

dot aarhus

Functionaliteit en vormgeving vormen de basis voor de mooie en minimalistische producten van dot aarhus. Alle ontwerpen zijn bedoeld om een leven lang….., en een leven erna mee te te gaan. Design voor generaties dus!

dot aarhus

dot aarhus bestaat uit het Deense design duo Ulrik en Pia Brøndum Mathiassen. Zij ontwerpen en maken producten die zijn ontstaan vanuit een persoonlijke behoefte. De brillenhouder NOSEY en de KEEPER zijn hier mooie voorbeelden van. Het zoekraken van onder andere bril en ringen zorgden ervoor dat Ulrik en Pia op zoek gingen naar een functionele en vooral ook mooie oplossing voor hun probleem. Geïnspireerd door de bekende Deense design klassiekers gingen ze aan de slag en daar kwamen onder meer deze twee ontwerpen uit voort. NOSEY is een bekend ontwerp van dot aarhus dat onder andere ook in de museum winkel van het wereld beroemde MoMA museum in New York wordt verkocht.

Geproduceerd binnen Europa

Pia en Ulrik werken vooral met materialen uit de regio of die worden geproduceerd binnen Europa. Veel van de ontwerpen worden door dot aarhus in hun eigen werkplaats gemaakt en ander deel wordt geproduceerd door vakmensen binnen Europa waaronder Polen. De meeste artikelen zijn verkrijgbaar in eiken- en walnoot hout.

Tijdloos design

Voor op het bureau is een prachtige serie ontworpen, die doet denken aan ontwerpen uit de 60’s. Mooi en eenvoudig vormgegeven brievenhouder en pennenhouder houden je bureau opgeruimd.

Functionaliteit en vormgeving vormen de basis voor hun mooie en minimalistische producten. Alle ontwerpen zijn bedoeld om een leven lang….., en een leven erna mee te te gaan. Design voor generaties dus!

Lees meer
Lees minder
HEJ wij plaatsen her en der wat cookies, maar dat is alleen om jouw winkelervaring beter te maken. Manage cookies
100% Scandinavisch Design