100% Scandinavisch Design

Stelton

Stelton is een Deens design merk dat bekend is om zijn prachtige strakke en stijlvolle producten. Veel bekende ontwerpers ontwierpen producten voor Stelton waaronder de Deense architect Arne Jacobsen.

Stelton

De naam Stelton is een samenvoeging van de voornamen Stellan en Carton, twee vrienden die het bedrijf samen hebben opgericht. In de jaren 50' kwamen daar nog twee vrienden bij en samen hebben ze het bedrijf groot en bekend gemaakt. 

Danish Design

Na veel verschillende producten te hebben geprobeerd, zijn de in de jaren 60' gestart met de ontwerpen van producten gemaakt van roestvrij staal. Een product dat in de tijd erg in opkomst kwam en zo begonnen ze met roestvrij stalen jus schenkkommen, die ook buiten Denemarken gretig aftrek vonden. In de Verenigde Staten werden de producten van Stelton het toonbeeld van Deens design en hun producten werden voor het tienvoudige van de prijs verkocht in luxe warenhuizen en design winkels.

Arne Jacobsen

Het merk werd vernieuwd na de komst van Peter Holmblad, de nieuwe directeur. Zijn vernieuwde visie heeft bijgedragen aan het creëren van een nieuw design merk. Als stiefzoon van Arne Jacobsen was het voor Peter Holmblad dan ook een logische stap om hem te benaderen met een voorstel.

Stelton tekening arne jacobsen deens design blikfang

 

Een eenvoudige tekening van een theepot, getekend op een servet tijdens een familie dinner, was het nieuwe uitgangspunt voor een servies. Na drie intensieve jaren van ontwikkeling werd de Cylinda serie in 1967 gelanceerd. Deze serie geldt tegenwoordig nog als symbool voor de klassieke en tijdloze Deense stijl.

In de jaren erna volgenden er belangrijke samen werkingen met verschillende ontwerpers zoals Erik Magnussen, die de iconisch thermoskan EM-77 ontwierp.

De producten van Stelton staan bekend om hun design, functionaliteit en betaalbaarheid. 

Emma serie

De Emma serie die is ontworpen door de Deense designers Holmbäck/Nordentoft. Deze serie is bekend om zijn mooie strakke vormen en fijne details, zoals het houten handvat aan de kannen en waterkokers. Een opvallende serie die past binnen verschillende interieur stijlen. Door de combinatie van de strakke en eenvoudige vormgeving, in combinatie met het warme en organisch gevormde houten handvat, spreekt deze serie veel design liefhebbers aan. Bekijk hier onze Stelton collectie.

 

 

 

Lees meer
Lees minder

Stelton Thermo Melkkan 'Emma' Blauw 300ml

Mooie dubbelwandige design melkkan, gemaakt van geglazuurd b..
€24,95
HEJ wij plaatsen her en der wat cookies, maar dat is alleen om jouw winkelervaring beter te maken. Manage cookies
100% Scandinavisch Design