Lars Rank Keramik

lars rank keramik logo blikfang

 

 

 

 

Lars Rank is opgeleid tot beeldend kunstenaar aan Det Jyske Kunstakademi. Vele jaren kenmerkte zijn werk zich door een combinatie van kunst en design, waarbij keramiek een centrale rol speelde. Vanaf 2004 richte hij zich volledig op het ontwerpen en vervaardigen van keramische producten van hoge kwaliteit voor in huis.

Tijdens een bezoek aan Japan (Shigaraki Ceramic Cultural Park) in 2005 kreeg hij de mogelijkheid om de Japanse keramiek traditie te verkennen, en dat heeft duidelijke sporen nagelaten in zijn producten.

De designs van Lars liggen diep verankerd in de Scandinavische designtraditie en worden gekenmerkt pure en eenvoudige vormen en verrassende decoraties.

Het proces van ontwerpen is een samenspel tussen het idee en het keramisch materiaal. Mede daardoor is elk product uniek. Er bestaan geen twee exact dezelfde producten en dat maakt de producten zo uniek!

De producten worden met de hand gegoten in porselein en helemaal met de hand afgewerkt. Kwaliteit staat hoog in het vaandel, er is aandacht voor details en alle bewerkingen worden met grote zorg en precisie uitgevoerd.Wil je op de hoogte blijven en geen leuke acties missen? Schrijf je hier in.