100% Scandinavisch Design

AYA & IDA

We hebben een prachtige collectie ingekocht van AYA & IDA, een jong Deens merk. Fijne drinkflessen in 3 verschillende formaten, Cup2Go oftewel koffie of thee beker voor onderweg (100% lekvrij), handige Foodies om je te voorzien van een warm ontbijt of lunch onderweg of op kantoor, duurzame rietjes en dat allemaal in prachtige Scandinavische kleuren.

Aya & Ida - Cup2go

De Cup2go is dubbelwandig en bedekt met een koperen laag waardoor niet alleen de warmte wordt vastgehouden, maar er ook voor wordt gezorgd dat de Cup2go niet te heet wordt om in de hand te houden. Deze Cup2go is ontwikkeld om je warme drank onderweg mee te nemen, maar toch binnen een redelijke tijd uit de beker te kunnen drinken. Ondertussen is het formaat van de Cup2go zo gekozen dat het in de meeste bekerhouders in auto's past. Het ligt goed in de hand en de mooie poedercoating maakt de beker duurzaam en geeft je een unieke en elegante uitstraling. De stijlvolle Cup2go koffiekop is vaatwasmachine bestendig. Dit geldt alleen voor deze Cup2go, de Foodie en voor de rietjes van Aya & Ida (de drinkflessen mogen niet in de vaatwasser).

Aya & Ida - Drinkfles

De duurzame drinkfles van Aya & Ida is perfect voor onderweg en houdt je drankjes 24 uur perfect koud en 12 uur warm. De binnenzijde en de buitenzijde van de drinkfles is gemaakt van 1e klas food-approved roestvrij staal 18/8. Je drankjes komen niet in contact met plastic, dus je hoeft je nooit zorgen te maken over BPA, chemicaliën of hormoonontregelaars. Elk product is door een laboratorium gecertificeerd om te voldoen aan of te overtreffen met LFGB (testen voor contact met levensmiddelen). De drinkflessen zijn niet vaatwasmachinebestendig.

900 keer beter voor het milieu?

Kraanwater is 900 keer milieuvriendelijker dan flessenwater

Aya & Ida: “Met de AYA&IDA drinkfles willen we dat onze klanten in stijl drinken en tegelijkertijd de planeet helpen ademen. Dag na dag helpen we jouw individuele CO2-voetafdruk te verkleinen. Wanneer een liter water de kraan verlaat, wordt slechts 0,0002 kg CO2 uitgestoten. Het omvat alles van het aanleggen van waterwerken tot het pompen en transporteren in het leidingnet. Pak je daarentegen een liter flessenwater uit de supermarkt, dan heeft dat een uitstoot van maar liefst 0,18 kg CO2 op je geweten – 900 keer meer dan kraanwater.”


Zijn alle producten van Aya & Ida BPA-vrij?

Ja! Alle producten zijn juist ontworpen van roestvrij staal met als doel GEEN plastic te bevatten. En absoluut niets dat na verloop van tijd kan verslijten en lekken of schadelijke en ongezonde stoffen zoals BPA en ftalaten kan afgeven. De deksels voor de drinkflessen, Cup2go en Food'ie zijn daarom gemaakt van 100% puur polypropyleen plastic, dat niet wordt aangetast door zuren, basen en oplosmiddelen - en bekend staat om zijn duurzaamheid. Wanneer het moet worden gerecycled, maakt het een zeer kleine ecologische voetafdruk en wordt het niet als problematisch afval beschouwd. Een ander voordeel van polypropyleen is dat het steeds weer voor nieuwe doeleinden kan worden gebruikt. Op deze manier krijgt het materiaal een nieuw leven. Het is goed voor het milieu en minimaliseert de CO2-uitstoot.

Aya & Ida besparen niets als het gaat om materiaalkeuze, want zowel respect voor de natuur als de mens vormen hun basis. Roestvrijstalen producten zijn veiliger dan plastic en aluminium, omdat ze kunnen worden gevuld met elk type drank/voedsel zonder lekkende chemicaliën. Om hun hoogwaardige, duurzame herbruikbare producten te maken die zowel duurzaam als veilig zijn, zijn ze daarom afhankelijk van dit RVS 18/8, dat zowel duurzaam, voedselveilig als niet-re-actief is. Verschillende drinkflessen (van andere merken) hebben van binnen een ander type RVS dan van buiten en hier heeft Aya & Ida ervoor gekozen om de hoge kwaliteit door te voeren. Zo kan je drinkfles ook een leven lang mee - en zo niet - is hij makkelijk te recyclen.

Aya & Ida

Aya & Ida is een Deens familiebedrijf opgericht in 2018. Aya & Ida zijn de namen van hun twee dochters. De hele gedachte achter Aya & Ida is om na te denken over je dierbaren en de kansen of beperkingen die voor de volgende generaties aanwezig zullen zijn als we onzorgvuldig blijven consumeren.
Zij geloven dat een meer verantwoorde levensstijl alles en iedereen ten goede komt. Van buren en vrienden tot het land en de hulpbronnen. Het enige wat we nodig hebben zijn de juiste producten.
Ze combineren design, functionaliteit en elegantie in producten die allemaal worden geassocieerd met een missie - de aarde verlichten van de buitensporige hoeveelheid plastic afval, terwijl ze een verschil willen maken voor de mensen die niet dezelfde kansen hebben als zij.

Stichting Aya & Ida

1 op de 10 mensen in de wereld heeft geen toegang tot schoon water. De Aya & Ida Foundation schenkt voor elke verkochte drinkfles via Unicef 100 liter schoon water aan kinderen in nood. Aya & Ida hebben tot nu toe 23.975.000 liter water gedoneerd via UNICEF (oktober 2022) https://ayaandida.dk/pages/foundation

 

Waarom de producten van Aya & Ida aanschaffen?

Het gaat niet alleen om het verlengen van de levenscyclus van de producten in je huis en het verminderen van afval. Alle materialen in hun producten zijn gekozen om hun klant gezond te houden. Als makers geloven ze echt dat zelfs de kleinste veranderingen een grote impact kunnen hebben, ook al gaat het bijvoorbeeld alleen om het kiezen van een echte drinkfles.
Het is hun filosofie dat de levenscyclus van een product circulair in plaats van lineair moet zijn. Producten gemaakt van natuurlijke materialen kunnen een lange, functionele levensduur hebben en dan terugkeren naar waar ze vandaan kwamen, in plaats van zich op te hopen op een stortplaats.

 

Lees meer
Lees minder

AYA & IDA Thermo RVS Drinkfles 750 ml Zacht roze

Deze stijlvolle drinkfles van Aya & Ida in Zacht roze (750ml..
€31,00

AYA & IDA Cup2go 380 ml Zacht roze

De stijlvolle thermosbeker Cup2go in Zacht roze (380ml) van ..
€26,00

AYA & IDA Cup2go 380 ml Mint groen

De stijlvolle thermosbeker Cup2go in Mint groen (380ml) van ..
€26,00

AYA & IDA Thermo RVS Drinkfles 500 ml Navy Blue

Deze stijlvolle drinkfles van Aya & Ida in Navy Blue (500ml)..
€27,00

AYA & IDA Thermo RVS Drinkfles 350 ml Beige

Deze stijlvolle drinkfles van Aya & Ida in Beige (350ml) nee..
€25,00

AYA & IDA Sportdop voor RVS Drinkfles Thermo 350 - 1000 ml van AYA & IDA

Deze sport dop past op elke drinkfles van van Aya & Ida en i..
€8,00

AYA & IDA Thermo RVS Drinkfles 500 ml Tropisch Groen

Deze stijlvolle drinkfles van Aya & Ida in Tropisch groen (5..
€27,00

AYA & IDA Thermo RVS Drinkfles 500 ml Mint groen

Deze stijlvolle drinkfles van Aya & Ida in Mint groen (500ml..
€27,00

AYA & IDA Cup2go 500 ml Mat zwart

Deze grote en stijlvolle thermosbeker Cup2go in zwart (500ml..
€31,00

AYA & IDA Food'ie 500 ml Mint groen

Deze Food'ie van Aya & Ida is perfect om eten mee te nemen n..
€35,00

AYA & IDA Thermo RVS Drinkfles 750 ml Mat zwart

Deze stijlvolle drinkfles van Aya & Ida in Mat Zwart (750ml)..
€31,00

AYA & IDA Thermo RVS Drinkfles 500 ml Driftwood

Deze stijlvolle drinkfles van Aya & Ida in Driftwood (500ml)..
€27,00

AYA & IDA siliconen hengsel Mat Zwart voor Drinkfles Thermo 350 - 1000 ml van AYA & IDA

Superhandig is dit siliconen hengsel voor je Aya & Ida RVS d..
€5,50

AYA & IDA Cup2go 380 ml Lavendel

De stijlvolle thermosbeker Cup2go in lavendel (380ml) van Ay..
€26,00

AYA & IDA Thermo RVS Drinkfles 500 ml Winter Wit

Deze stijlvolle drinkfles van Aya & Ida in Winter Wit (500ml..
€27,00

AYA & IDA Thermo RVS Drinkfles 350 ml Tropisch Groen

Deze stijlvolle drinkfles van Aya & Ida in Tropisch groen (3..
€25,00

AYA & IDA Thermo RVS Drinkfles 350 ml Zacht roze

Deze stijlvolle drinkfles van Aya & Ida in Zacht roze (380ml..
€25,00

AYA & IDA Thermo RVS Drinkfles 500 ml Mat zwart

Deze stijlvolle drinkfles van Aya & Ida in Mat zwart (500ml)..
€27,00

AYA & IDA Thermo RVS Drinkfles 500 ml Beige

Deze stijlvolle drinkfles van Aya & Ida in Tropisch groen (5..
€27,00

AYA & IDA Food'ie 700 ml Mat zwart

Deze Food'ie van Aya & Ida is perfect om eten mee te nemen n..
€40,00

AYA & IDA Thermo RVS Drinkfles 750 ml Lavendel

Deze stijlvolle drinkfles van Aya & Ida in Lavendel (750ml) ..
€31,00

AYA & IDA Lunchbox 1000 ml Tropical Green incl. divider

De Aya & Ida lunchbox is gemaakt van 100% 1e klas staal en p..
€40,00

AYA & IDA Cup2go 380 ml Navy Blue

De stijlvolle thermosbeker Cup2go in Navy Blue (380ml) van A..
€26,00

AYA & IDA Thermo RVS Drinkfles 750 ml Tropisch Groen

Deze stijlvolle drinkfles van Aya & Ida in Tropisch groen (7..
€31,00
HEJ wij plaatsen her en der wat cookies, maar dat is alleen om jouw winkelervaring beter te maken. Manage cookies
100% Scandinavisch Design