100% Scandinavisch Design

Privacy Policy

 

AVG

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR).

 

Wat doet blikfang met je gegevens.

blikfang geeft veel om je privacy. Wij verwerken daarom uitsluitend gegevens die wij nodig hebben voor (het verbeteren van) onze dienstverlening en gaan zorgvuldig om met de informatie die wij over jou en over jouw gebruik van onze diensten hebben verzameld. Wij stellen je gegevens nooit voor commerciële doelstellingen ter beschikking aan derden.

Dit privacybeleid is van toepassing op het gebruik van de website en de daarop ontsloten dienstverlening van blikfang. De ingangsdatum voor de geldigheid van deze voorwaarden is 23/05/2018 en beschrijft welke gegevens over jou door ons worden verzameld en  waar deze gegevens voor worden gebruikt. Als je vragen heeft over ons privacybeleid kun je contact opnemen met ons via het contactformulier.

 

Persoonsgegevens

Wij gebruiken je gegevens uitsluitend ten behoeve van onze dienstverlening. Dat wil zeggen dat het doel van de verwerking altijd direct verband houdt met de opdracht (bestelling of nieuwsbrief) die je hebt verstrekt. Wij gebruiken je  gegevens niet voor (gerichte) marketing.

 

Webshop: bij het plaatsen van een bestelling

Voor- en achternaam (verplicht)

Adres (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Telefoonnummer ( verplicht)

Tijdens het bestellen kun je kiezen voor het aanmaken van een account. Hiervoor is naast het kiezen van een wachtwoord geen extra info nodig om in te vullen.

 

Nieuwsbrief aanmelding

Voor- en achternaam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

 

Grondslagen en toestemming

Om persoonsgegevens te mogen verwerken, gebruiken we 3 van de 6 vastgestelde grondslagen van de AVG; Toestemming, Overeenkomst en Wettelijke verplichting.

 

Bewaren van persoonsgegevens

Wij bewaren je gegevens van een bestelling en het eventuele mailverkeer met jou maximaal een jaar. Hierna verwijderen we je gegevens. De factuur van je bestelling zijn wij verplicht 7 jaar te bewaren  wegens Wettelijke verplichtingen.

 

Privacy met derden

Wij nemen diverse diensten af bij externe partijen voor de afhandeling van je bestelling. Denk hierbij aan websitehosting, pakketbezorgers en betalingsdiensten. Persoonsgegevens die je ten behoeve van onze dienstverlening aan ons beschikbaar stelt, worden met deze partij gedeeld (alleen de gegevens die zij nodig hebben), zodat zij hun deel van de afhandeling kunnen uitvoeren.  Zij zullen je gegevens niet gebruiken voor een ander doel.

Gegevens die automatisch worden verzameld door onze website, worden verwerkt met het doel onze dienstverlening verder te verbeteren. Deze gegevens (bijvoorbeeld je IP-adres, webbrowser en besturingssysteem) zijn geen persoonsgegevens.

 

Bescherming

Om je gegevens zo goed mogelijk te beveiligen hebben wij, technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen genomen.

Deze beveiligingsmaatregelen bestaan uit de toepassing van SSL-encryptie en een sterk wachtwoordbeleid. Daarnaast verwerken wij zo min mogelijk persoonsgegevens, alleen wat noodzakelijk is voor de afhandeling van de bestelling. Daarbij bewaren we gegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is. De partijen waar we mee samen werken, die ons helpen met de afhandeling van je bestelling, hebben hun eigen beveiligingsmaatregelingen genomen om je gegevens te beschermen.

 

 

Recht op inzage, correctie en verwijdering

Inzage

Je hebt altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op jouw persoon in te zien. Je kunt een verzoek met die strekking doen via ons contactformulier. In beginsel sturen wij om misbruik te voorkomen kopieën van je gegevens enkel naar jou bij ons reeds bekende e-mailadres. In het geval dat je de gegevens op een ander e-mailadres of bijvoorbeeld per post wenst te ontvangen, zullen wij je vragen zich te legitimeren. Je ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op je verzoek. Als je verzoek wordt ingewilligd sturen wij je een kopie van alle gegevens met een overzicht van de verwerkers (dienstverleners die ons ondersteunen in de afhandeling van je bestelling) die deze gegevens onder zich hebben.

 

Correctie

Je hebt altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op jouw persoon te laten aanpassen. Je kunt een verzoek met die strekking doen via ons contactformulier. In beginsel sturen wij om misbruik te voorkomen kopieën van je gegevens enkel naar jou bij ons reeds bekende e-mailadres. In het geval dat je de gegevens op een ander e-mailadres of bijvoorbeeld per post wenst te ontvangen, zullen wij je vragen zich te legitimeren. Je ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op je verzoek. Als je verzoek wordt ingewilligd sturen wij je een bevestiging dat de gegevens zijn aangepast.

 

Verwijdering

Je hebt altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken die betrekking hebben op jouw persoon te beperken. Je kunt een verzoek met die strekking doen via ons contactformulier. In beginsel sturen wij om misbruik te voorkomen kopieën van je gegevens enkel naar jou bij ons reeds bekende e-mailadres. In het geval dat je de gegevens op een ander e-mailadres of bijvoorbeeld per post wenst te ontvangen, zullen wij je vragen zich te legitimeren. Je ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op je verzoek. Als je verzoek wordt ingewilligd sturen wij je een bevestiging dat de gegevens waartoe u beperking heeft aangevraagd niet langer worden verwerkt.

 

Je kunt bij blikfang een account aanmaken. Je hebt altijd het recht om dit account te laten verwijderen. je kunt een verzoek met die strekking doen via ons contactformulier. Je ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op je verzoek. Als je verzoek wordt ingewilligd sturen wij je een bevestiging dat je account is verwijderd.

 

Je kunt je bij blikfang aanmelden voor een nieuwsbrief. Onderaan elke nieuwsbrief die je van ons ontvangt heb je de mogelijkheid om je uit te schrijven voor onze nieuwsbrief. Onderaan deze brief vind je een uitschrijf / unsubscribe link. Je uitschrijving wordt meteen bevestigd.

 

Cookies

Als eerste is het goed om te weten wat een cookie is. Een cookie is een klein tekstbestand die op een pc wordt geplaatst en wordt uitgelezen door de browser (o.a. Google Chrome, Internet Explorer, Firefox) bij het openen van een internetpagina.

 

Bij blikfang gebruiken we alleen Functionele – en Analytische cookies.

 

Functionele cookies - Deze zijn handig voor jou als consument, zoals het onthouden van producten die je hebt toegevoegd aan je winkelwagentje.  Deze cookies zijn nodig om de website te kunnen laten functioneren. Deze mogen dan ook zonder problemen gebruikt worden volgens de wetgeving.

 

Analytische cookies - Deze cookies worden enkel gebruikt en alleen om onze dienstverlening aan klanten te optimaliseren en indien nodig te verbeteren. Deze informatie is anoniem en wordt niet aan de persoonsgegevens van een bezoeker gekoppeld.

 

Andere cookies

Er bestaan ook nog tracking cookies, waar blikfang geen gebruik van maakt. Dit zijn cookies waarmee bezoekers gevolgd kunnen worden en hebben als doel om uiteindelijk gerichte aanbiedingen naar deze bezoekers te sturen.

 

Klacht Autoriteit Persoonsgegevens

Je hebt ten allen tijde het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als je vermoedt dat wij je persoonsgegevens op een verkeerde manier gebruiken.

 

 

Team Blikfang

 

www.blikfang.nl

[email protected]

 

Contactformulier: www.blikfang.nl/contact/

HEJ wij plaatsen her en der wat cookies, maar dat is alleen om jouw winkelervaring beter te maken. Manage cookies
100% Scandinavisch Design