100% Scandinavisch Design

Moebe Deens design

MOEBE is een Deense design studio die gevestigd is in Kopenhagen. De Moebe studio bestaat uit meubelmaker Anders Thams en twee architecten Nicholas Oldroyd en Martin D Christensen. Alle ontwerpen die ze uitbrengen onder het merk Moebe, komen van hun hand en zijn echt een voorbeeld voor het huidige Scandinavisch design. Hun populairste product is de Moebe eiken lijst.

MOEBE - Eenvoud in design.

Bij MOEBE houden ze dingen graag simpel, onder het mom van 'de wereld is al ingewikkeld genoeg'. Hun ontwerpen zijn heel puur, eenvoudig en teruggebracht tot de essentie. Hierdoor zijn de designs gereduceerd tot de eenvoudigste vorm. De ontwerpers maken intuïtieve en eerlijke producten. Je kan het misschien ook wel omschrijven als 'what you see, is what you get'. De producten zijn heel helder van vorm, heldere onderdelen en hierdoor ook heel makkelijk in gebruik. De designs hebben maar een paar onderdelen die je eenvoudig in elkaar kunt zetten.

MOEBE Frame lijst

De collectie van Moebe bestaat uit woonaccessoires en meubelen gemaakt van eikenhout en metaal. Hun allerbekendste ontwerp is de Frame, de transparante lijst in verschillende maten en materialen. De lijst is hèt voorbeeld van een ontwerp dat teruggebracht is tot zijn essentie. Een frame, een binnenstuk en iets waarmee je hem kan ophangen. De rubberen band waarmee je de lijst kan ophangen, houd ook de lijstdelen bij elkaar, zodat er geen schroefje of spijkertje aan te pas komt. Een lijst die heel populair is door zijn vele mogelijkheden. Niet alleen kun je een poster inlijsten, maar ook losse onderdelen, zoals bloemblaadjes. Een Moebe lijst nodigt uit de inhoud af en toe eens te wisselen.

Collectie Deens Design

De kandelaar is ook een voorbeeld van eenvoud in design. Door het buigen van 1 draad hebben ze een kandelaar gecreëerd die stabiel staat en de focus legt op de kaars. Het buigen van metaal hebben ze daarna in meerder ontwerpen toegepast. De tafelspiegel heeft ook een prachtig gebogen onderstel en de wand haak is ook gemaakt van 1 draad. Naast woonaccessoires heeft MOEBE hun collectie uitgebreid naar meubelen. Één van de meubelen is de 'Shelving system'. Een open kast die bestaat uit metalen palen, planken en plugs waarmee je de planken vastzet aan de palen. Een kastsysteem die uitbreidbaar is en flexibel in te richten. We zijn benieuwd met wat voor mooi design MOEBE ons de komende jaren blijft verrassen.

 

De Filosofie van MOEBE:

 

Moebe:

 

“We zijn omringd door veel spullen, nietwaar?

Het is iets waar we veel over nadenken bij Moebe. Misschien hebben we echt minder nodig: minder lawaai, minder rommel, minder afval. Ruimte om te ademen en om de kleine alledaagse momenten te waarderen die betekenis geven aan ons leven. Sinds 2014 passen we deze filosofie toe op design. Onze aanpak begint met het heroverwegen van de essentie van een product. Wat is de kernfunctie en hoe kunnen we het onnodige verwijderen? Hoe kunnen we meer doen met minder?Het betekent dat we onze inspanningen steken in materialen, details en constructie, zodat elk ontwerpelement een functie en een doel heeft. Niets bleef onbedacht en niets werd zonder betekenis toegevoegd. Ontworpen om te functioneren en gemaakt om lang mee te gaan."

 

Gemaakt om lang mee te gaan – Moebe gelooft in wat ze doen en in de kwaliteit van hun producten. Daarom geven ze op al hun ontwerpen 5 jaar garantie. Deze garantie dekt elk functioneel, materiaal- of fabricagedefect van elk product dat je van hun koopt voor privégebruik.

Recht op reparatie - Het zou altijd gemakkelijker en goedkoper moeten zijn om te repareren dan te vervangen. Door het modulaire ontwerp van hun producten kunnen ze gemakkelijk worden gerepareerd als ze kapot gaan. Moebe bied reserveonderdelen aan voor al hun ontwerpen, dus alleen het stuk dat kapot is, hoeft te worden vervangen in plaats van het product als geheel.

Met zorg geproduceerd - Het is absoluut cruciaal dat zowel de mensen die de producten van Moebe maken als het milieu correct worden behandeld. Daarom houd Moebe hun producenten dichtbij. Meer dan 40% van hun productie vindt plaats in Denemarken en 95% van hun totale productie vindt plaats binnen de EU.

Verantwoord verpakt - De verpakking die ze gebruiken is voor hun net zo belangrijk als hun ontwerpen. Daarom komen alle producten aan in kartonnen verpakkingen, zonder laminering. Dit beschermt ze tegen de ontberingen van verzending en kan gemakkelijk worden gerecycled als de klus is geklaard.

Geoptimaliseerd voor transport - Alle producten van Moebe zijn opgebouwd uit losse onderdelen, waardoor ze in hun meest gereduceerde vorm verpakt kunnen worden. Dit helpt het transportvolume tot een absoluut minimum terug te brengen en vermindert hun voetafdruk.

Certificeringen - Al het hout is Europees, en Moebe is er trots op een FSC®- en PEFC®-gecertificeerd merk te zijn, terwijl ze tegelijkertijd werken met het EU Ecolabel® om hun inzet voor duurzame inkoop en productie te ondersteunen.

 

Lees meer
Lees minder
NIEUW

Moebe Eiken Tray 3x30x50cm Large

De MOEBE Tray is een prachtige eikenhouten dienblad die lijk..
€110,00
NIEUW

Moebe Lijst Zwart staand A5

Deze prachtige Moebe lijst is gemaakt van zwart gepoedercoat..
€53,95
NIEUW

Moebe Lijst Wit staand A5

Deze prachtige Moebe lijst is gemaakt van wit gepoedercoat a..
€53,95
NIEUW

Moebe Lijst Eiken staand A5

Deze prachtige Moebe lijst is gemaakt van massief eiken hout..
€53,95
NIEUW

Moebe Eiken Tray 3x23x35cm Small

De MOEBE Tray is een prachtige eikenhouten dienblad die lijk..
€79,95
NIEUW

Moebe RVS Flessenopener

Perfect voor de ultieme minimalist is deze Flessenopener van..
€26,95
NIEUW

Moebe Messing Flessenopener

Perfect voor de ultieme minimalist is deze Flessenopener van..
€26,95
NIEUW

Moebe RVS Sleutelhanger

Eenvoud kenmerkt deze esthetische en praktische sleutelhange..
€19,95

Moebe wandknop - kastdeurknop RVS

Een mooi eenvoudige wandknop van RVS van de Deense design st..
€24,00

Moebe wandknop - kastdeurknop messing

Een mooi eenvoudige wandknop van messing van de Deense desig..
€24,00

Moebe Frame Geborsteld Aluminium (diverse maten) Transparante lijst

De Moebe Frame geborsteld aluminium is een bijzondere lijst,..
€29,95

Moebe Frame Gerookt Eiken (diverse maten) Transparante lijst

De Moebe Frame in gerookt eiken is een prachtige transparant..
€33,95

Moebe Eind knoppen voor Wall shelving 2 stuks (diverse kleuren) – losse onderdelen

Deze eindknoppen zijn speciaal voor het Wall shelving system..
€32,00

Moebe Wall Shelving WS.115.1 (diverse kleuren)

De Wall Shelving WS.115.1 van MOEBE is een mooi wandrek met ..
€500,00

Moebe Wall Shelving WS.85.1 (diverse kleuren)

De Wall Shelving WS.85.1 van MOEBE is een mooi wandrek met 1..
€396,00

Moebe Wall Shelving WS.65.1 (diverse kleuren)

De Wall Shelving WS.65.1 van MOEBE is een mooi wandrek met 1..
€372,00

Moebe Shelving system 1 poot 115cm (diverse kleuren) – losse onderdelen

De poten (of palen) zijn de basis van het Moebe Shelving sys..
€58,00

Moebe wandknop gerookt eiken

Een prachtige houten wandhaak van het Deense merk Moebe, gem..
€20,00

Moebe Gallery Shelf 115cm Eiken

De eiken Gallery shelf van Moebe is perfect als je graag sch..
€135,00

Moebe Gallery Shelf 70cm Eiken

De eiken Gallery shelf van Moebe is perfect als je graag sch..
€99,00

Moebe Tube Pendant Lamp Small Pine Green Aluminium

De Moebe Tube hanglamp Small in Pine Green is gemaakt van Al..
€189,00

Moebe Tube Pendant Lamp Small Beige Aluminium

De Moebe Tube hanglamp Small in Beige is gemaakt van Alumini..
€189,00

Moebe Tube Pendant Lamp Small Deep Blue Aluminium

De Moebe Tube hanglamp Small in Deep Blue is gemaakt van Alu..
€189,00

Moebe Tube Pendant Lamp Large Brushed Aluminium

De Moebe Tube hanglamp Large in Geborsteld n Aluminium heeft..
€239,00
HEJ wij plaatsen her en der wat cookies, maar dat is alleen om jouw winkelervaring beter te maken. Manage cookies
100% Scandinavisch Design