100% Scandinavisch Design

Glerups – Deense pantoffels voor in huis

 

De Glerups pantoffels staan bekend om hun uitzonderlijke comfort. Dit komt door het voetvormige en unieke design in combinatie met de zachtheid en warmte van de wol. De klassieke vilten laars wordt gemaakt sinds de oprichting van het bedrijf en vormde de basis voor de ontwikkeling van nieuwe productontwerpen voor hun collectie.

De ontwerpen zijn ook gebaseerd op een lange traditie van handvilten, die ze hebben omgevormd tot innovatieve producten van de hoogste kwaliteit. Het ambacht is vertaald naar de industriële productie van Glerups. Maar delen van de productie worden nog steeds handmatig gedaan, omdat ze een speciale vaardigheid vereisen om te volbrengen. Een specifieke vaardigheid die niet door een machine uitgevoerd kan worden.

De Glerups pantoffel collectie bestaat uit diverse modellen met leren zool en met een rubberen zool. De pantoffels met leren zool zijn voor binnenshuis en de rubberen zool, daar kun je mee buiten lopen.

Glerups - 100% Natuurlijke wollen pantoffels

De wol wordt gewassen in zacht water, daarna gekaard en gevilt. Het vilt wordt tot sokken gevormd, die met stoom worden vervilt voor een perfecte pasvorm, voordat de zachte kalfsleren zolen worden gelijmd en vervolgens worden vastgenaaid, voor een lange levensduur. De zolen voldoen aan de strenge milieueisen van de EU. De rubberen zolen zijn ontworpen en gebouwd met een speciaal patroon dat zorgt voor een betere grip op verschillende ondergronden. De collectie bestaat uit prachtige natuurlijke Scandinavische kleuren. Glerups ontwikkeld nieuwe kleuren wanneer dit zinvol is en/of de tijd rijp is.


Kwaliteit materialen

Glerups begon met wol van hun eigen Gotland schaap. Door de jaren heen hebben ze de perfecte mix van wol gevonden om de Glerups een lang leven te geven. Glerups mengt Gotland-wol uit Denemarken met witte kwaliteits wol uit Nieuw-Zeeland. Deze veehouders voldoen aan de hoge normen voor constante kwaliteit en diervriendelijk dierenwelzijn. Elk schaap wordt met respect behandeld en ze leven en grazen in een vrije en natuurlijke omgeving. Glerups werkt bij elke stap samen met hun geselecteerd boeren en volgen elk paar Glerups van de schapen tot aan je voeten.

Wol is zelfreinigend - Wol is een natuurproduct met zelfreinigende eigenschappen. Dit komt door het natuurlijke vet van de wol vezel, lanoline. Als de schapen nat worden, ontstaat er een proces tussen de lanoline en de natuurlijke basische zouten van het schaap uit transpiratie, die samen een natuurlijke zeep vormen die de wol reinigt. Tot op zekere hoogte profiteren we van dezelfde eigenschappen wanneer de wol wordt verwerkt tot een paar pantoffels. Daarom is het niet nodig om wollen producten heel vaak te wassen. Sterker nog, je kunt ze beter gewoon even laten ademen gedurende een mooie dag in de tuin. Een mooi voordeel voor jou en de natuur.

Wol is ademend - Wol is niet alleen zweet absorberend, maar natuurlijk ook ademend! Wol reguleert de temperatuur op de huid, net zoals dat in de natuur het geval zou zijn bij schapen. Daarom kun je gemakkelijk wol dragen als je actief bent in het bos, op het strand of thuis in de tuin, omdat het vocht van het lichaam afvoert. Dit geldt natuurlijk ook voor de voeten.

“Houd er rekening mee dat wol het beste werkt op de blote huid, daarom raden we aan om pantoffels zonder sokken te dragen. Blote voeten zijn altijd het beste voor Glerups!” - aldus Glerups

Wol is een natuurproduct - Juist omdat de wol een natuurproduct is, kunnen er van tijd tot tijd heel kleine plantaardige vezels (gras of stro) in het vilt verschijnen. Glerups kiest er bewust voor om hun wol niet chemisch te strippen om dit te voorkomen. Het laat je daarbij ook visueel zien, hoe natuurlijk je schoeisel is. Je Glerups zullen normaal gesproken pillen gedurende de eerste 3-5 weken dat je ze draagt. Dit komt meestal door de natuurlijke behandeling van de wol en de compressie onder de voeten om je eigen aangepaste voetbed te creëren. Als je merkt dat je pantoffels beginnen te pillen, verwijder je gewoon de wollen pluisjes en blijf je je glerups heel normaal gebruiken. Dit proces zal na verloop van tijd afnemen.

Je zult ook kleurverschillen ervaren van productie tot productie, dit is ook natuurlijk als je met 100% wol werkt, aangezien Glerups ervoor kiest om niet-giftige chemicaliën te gebruiken om de kleuren te verven.

 

Vijf goede redenen om het hele jaar door wol te gebruiken

  1. Houdt je warm in de kou en koel in de hitte
  2. Neemt vocht op en houdt je voeten droog
  3. Beschermt tegen geurtjes
  4. Comfortabel en zacht om te dragen - jeukvrij
  5. 100% pure natuurlijke wol - goed voor mens, natuur en dier

 

Productie met zorg

Het is altijd een duidelijke doelstelling geweest van Glerups om al hun producten met zorg voor mens en natuur te produceren. Alle modellen zijn ontworpen in Denemarken en geproduceerd in hun eigen fabriek in Roemenië. Ze streven naar de hoogste kwaliteit en daarom eisen ze een strenge kwaliteitscontrole bij de productie. Hun vakbekwame medewerkers werken gewetensvol en kennen de kwaliteitseisen van het bedrijf en de klanten. Glerup is een familienaam en de oprichter heeft haar naam op de producten gezet om aan te geven dat zij ervoor instaan.


Over Glerups

Het hoofdkantoor van Glerups bevindt zich in het noorden van Denemarken – op het platteland met velden, bomen en frisse lucht. Het hoofdkantoor is de thuisbasis van de Glerup-familie en aangezien Glerups door de jaren heen is gegroeid, was het een onderdeel van de reis om de kantoorfaciliteiten opnieuw te bouwen, opnieuw in te richten en uit te breiden. Tegenwoordig staat het nieuwe pakhuis op het veld, waar Nanny vroeger haar eigen Gotland-schapen had. Ze koesteren de mooie omgeving van hun hoofdkantoor en vinden inspiratie en energie in de frisse en natuurlijke omgeving.

Hoe het allemaal begon...

De jaren 70 is een decennium met een toegenomen bewustzijn van veel maatschappelijke kwesties en een van de vele nieuwe trends is zelfvoorziening. De Deense moeder Nanny Glerup ziet de potentie en schrijft zich in voor een viltcursus waar ze een paar laarzen voor maakt, voor haar man Ove. Het comfort van de wol en de nauwsluitende pasvorm zorgen ervoor dat Ove de vilten laarzen overal draagt en het eerste zaadje in Nanny's geest is geplant. Ove's eerste stappen in die laarzen zijn ook de eerste stappen naar de ontwikkeling van een uniek merk en unieke filosofie: Glerups.

1985 - Vanaf het begin zijn de schapen de echte helden van hun verhaal en ze staan centraal in 1985, wanneer Nanny en Ove – die een schok veroorzaken onder familie en vrienden – de totaal vervallen boerderij van Thasdalsgård in Noord-Jutland kopen. De plaats is betaalbaar, vol mogelijkheden en tussen de vele gebouwen is een stal. Nanny en Ove trekken in en krijgen even later gezelschap van hun Gotland-schapen. Eindelijk komen de dingen samen en zijn alle benodigdheden voor Glerups aanwezig. Tegenwoordig is het hoofdkantoor van Glerups nog steeds The Farm.


1993 - Nu, 53 jaar oud, maakt Nanny pantoffels voor familie en vrienden, gemaakt van de natuurlijke wol van het Gotland-schaap. Iedereen houdt van het comfort en de pasvorm en het komt bij haar op dat ze hier een bedrijf van kan maken. Ze registreert het bedrijf Glerups, exposeert op beurzen en ontvangt de eerste klantenbestellingen. Omdat alles met de hand wordt gedaan, zijn de productieaantallen laag. Tot haar grote ontsteltenis moet Nanny een Zweedse bestelling van 200 paar kinderlaarzen afwijzen wegens beperkte capaciteit. Om de productie te vereenvoudigen, besluit ze zich te concentreren op één specifieke pasvorm die nog steeds wordt gebruikt en de favoriete pasvorm is voor glerups-'verslaafden' over de hele wereld.

1995 - Tijd om The Old Lady voor te stellen, onze trouwe kaardmachine die stamt uit 1936. Tijdens een reis naar Engeland ziet Nanny de machine en herkent meteen de potentie. Dit zou een sprong voorwaarts in capaciteit kunnen betekenen en Nanny wil The Old Lady kopen. Gelukkig is Bodil van de bank thuis op het idee. Ze regelt een lening van 50.000 kronen, de deal wordt overeengekomen en The Old Lady wordt naar Denemarken verscheept om de productiecapaciteit te vergroten en een consistente productkwaliteit te waarborgen.


2000 - Nanny Glerup, nu in de 60, houdt toezicht op de productie en de kwaliteitscontrole van de Glerups-producten. Het toegewijde werk door de jaren heen heeft zijn tol geëist, en haar rug en schouders herinneren er constant aan dat compromisloos vakmanschap een prijs heeft. Haar geherdefinieerde positie stelt haar in staat om met innovatie te werken en ervoor te zorgen dat het Glerups-DNA stevig geïntegreerd is in het bedrijf, het personeel en elk glerups-product dat aan de winkels wordt geleverd.


2005 - Tot ver in de nieuwe eeuw brengen Ove's eerste stappen in de vilten laarzen ons helemaal naar Roemenië, waar ze met de productie beginnen nadat ze een fabriek van de grond af hebben ontwikkeld. Terwijl ze hun geografische aanwezigheid uitbreiden, besluiten ze de collectie te verkleinen en zich te concentreren op instappers (Slip-on), schoenen (Shoe en laarzen (Boot).
Allan komt aan boord als agent voor Denemarken en wordt kort daarna mede-eigenaar. En toch, tijdens expansie, mede-eigendom en nieuwe markten, garandeert The Original Quality, goedgekeurd door Nanny Glerup, dat elk paar glerups met zorg wordt gemaakt.


2015-2017 - Glerups worden meestal verkocht voor gebruik binnenshuis, waar gebruikers het vakmanschap en de kwaliteiten van de 100% zuivere, natuurlijke wol waarderen in het comfort van hun eigen huis. Tegenwoordig is het bedrijf Glerups echter op een spannende, wereldwijde reis ver van huis. Ze voltooien de grootste investering in de geschiedenis van het bedrijf, een nieuwe productielijn voor wolverwerking uit Duitsland en werken samen met ZQ Premium Wool uit Nieuw-Zeeland om een constante aanvoer veilig te stellen. Glerups Inc. wordt opgericht in de Verenigde Staten en een nieuw productiegebouw in Roemenië van 2.800 m2 ligt op de tekentafel. Toch verliezen ze nooit hun doel en het DNA van Glerups uit het oog. De producten worden continu verfijnd en in 2017 introduceerden ze rubberen zolen voor alle volwassen modellen.


2018 - 25 jaar sinds het eerste paar Glerups, mag je verwachten dat ze het wat rustiger aan gaan doen. Maar de geest die ervoor zorgde dat Nanny en Ove van een vervallen boerderij een onverwacht succesverhaal maakten, leeft voort en Glerups bruist van de ideeën, plannen en mogelijkheden. Het nieuwe productiegebouw vordert goed en de kleur Forest wordt geïntroduceerd – geïnspireerd door de omgeving en de natuur rondom het huis van Nanny en Ove, dat nog steeds hun hoofdkantoor is.

 

 

Lees meer
Lees minder

Glerups Boot met rubberen zwarte zool (diverse maten) Forest Pantoffel

De Glerups Boot in Forest is een pantoffel met natuur rubbe..
€99,95

Glerups Boot met leren zool (diverse maten) Petrol Pantoffel

De Glerups Boot in Petrol is een heerlijke pantoffel met le..
€84,95
NIEUW

Glerups Boot met rubberen honing zool (diverse maten) North Sea Pantoffel

De Glerups Boot (laars / hoge schoen vorm) in North Sea is e..
€99,95

Glerups Slip-on met zwart rubber zool (diverse maten) Denim Pantoffel

De Glerups Slip-on (instapslipper model) in Denim is flexibe..
€89,95

Glerups Boot met rubberen zwarte zool (diverse maten) Charcoal Pantoffel

De Glerups Boot in Charcoal is een pantoffel met natuur rub..
€99,95

Glerups Shoe met leren zool (diverse maten) Denim Pantoffel

De Glerups Shoe (schoen vorm) in Denim is een fijne pantoffe..
€79,95

Glerups Vilten inlegzool

De wollen inlegzolen van Glerups houden je voeten warm en zi..
€11,00

Glerups Boot met leren zool (diverse maten) Forest Pantoffel

De Glerups Boot in Forest is een heerlijke pantoffel met le..
€84,95

Glerups Boot met rubberen zwarte zool (diverse maten) Cranberry Pantoffel

De Glerups Boot in Cranberry is een pantoffel met natuur r..
€99,95

Glerups Boot met leren zool (diverse maten) Orange Pantoffel

De Glerups Boot in orange is een heerlijke pantoffel met le..
€84,95

Glerups Boot met leren zool (diverse maten) Denim Pantoffel

De Glerups Boot in Denim is een heerlijke pantoffel met ler..
€84,95

Glerups Boot met leren zool Bruin Pantoffel

De Glerups Boot in bruin is een heerlijke pantoffel met ler..
€84,95

Glerups Boot met leren zool (diverse maten) Cranberry Pantoffel

De Glerups Boot in Cranberry is een heerlijke pantoffel met..
€84,95
NIEUW

Glerups Boot met leren zool (diverse maten) North Sea Pantoffel

De Glerups Boot in North Sea is een heerlijke pantoffel met..
€84,95
NIEUW

Glerups Boot met leren zool (diverse maten) White Pantoffel

De Glerups Boot in Wit is een heerlijke pantoffel met leren..
€84,95

Glerups Boot met leren zool (diverse maten) Rood Pantoffel

De Glerups Boot in rood is een heerlijke pantoffel met lere..
€84,95

Glerups Shoe met leren zool (diverse maten) Petrol Pantoffel

De Glerups Shoe (schoen vorm) in Petrol is een fijne pantoff..
€79,95
NIEUW

Glerups Boot met leren zool (diverse maten) Sand Pantoffel

De Glerups Boot in Sand is een heerlijke pantoffel met lere..
€84,95
NIEUW

Glerups Boot met rubberen zwarte zool (diverse maten) North Sea Pantoffel

De Glerups Boot in North Sea is een pantoffel met natuur ru..
€99,95

Glerups Boot met leren zool (diverse maten) Grijs Pantoffel

De Glerups Boot in lichtgrijs is een heerlijke pantoffel me..
€84,95

Glerups Boot met rubberen zwarte zool (diverse maten) Denim Pantoffel

De Glerups Boot in Denim is een pantoffel met natuur rubber..
€99,95

Glerups Boot met leren zool (diverse maten) Charcoal Pantoffel

De Glerups Boot in charcoal is een heerlijke pantoffel met ..
€84,95

Glerups Slip-on met zwart rubber zool (diverse maten) Forest Pantoffel

De Glerups Slip-on (instapslipper model) in Forest is flexib..
€89,95
NIEUW

Glerups Boot met rubberen honing zool (diverse maten) Denim Pantoffel

De Glerups Boot (laars / hoge schoen vorm) in Denim is een f..
€99,95
HEJ wij plaatsen her en der wat cookies, maar dat is alleen om jouw winkelervaring beter te maken. Manage cookies
100% Scandinavisch Design