100% Scandinavisch Design

Flensted Mobiles

Flensted Mobiles is een Deens familiebedrijf van generatie op generatie. De allereerste mobiel werd in 1953 gemaakt door Christian en Grethe Flensted. Dit was de ‘Danish Lucky Storks’ (ooievaars), die hij speciaal voor de doop van zijn dochter Mette maakte. Christian Flensted werd hiermee bekend als de ‘Uromager’, ‘mobiel maker’ (Uro is het oude deense woord voor mobiel en ‘mager’ voor maker) oftewel 'maker van dingen die altijd in beweging zijn'. Een mooie omschrijving voor zijn vermogen om prachtige klassieke ontwerpen te maken, die leuk en uniek zijn en die beweging en balans konden creëren.

Een Flensted mobiel wordt handgemaakt in Denemarken met een perfecte combinatie van liefde, toewijding en kwaliteit, waardoor je een uniek design in huis haalt. Flensted Mobiles is al generaties lang een familiebedrijf; Grethe en Christian Flensted stonden 28 jaar aan het roer, voordat hun zoon Ole en zijn vrouw Aase het roer in 1982 overnamen.

Flensted Mobiles – hoe het begon

Het begon met een ooievaar, in de vorm van een kleine mobiel met drie kleine ooievaars, die de oprichter Christian Flensted maakte voor de doop van zijn dochter Mette. De mobiel bestond uit twee rietjes en drie papieren ooievaars. Deze prachtige mobiel werd direct opgepikt als een leuk, ingenieus en persoonlijk cadeau. Een jaar na de doop van zijn dochter, richtte hij daarom Flensted Mobiles op samen met zijn vrouw Grethe en werd hun huis ook een werkplaats. In 1956 keerde de familie Flensted terug naar hun geboorte-eiland Funen. Hier vestigden de familie en het bedrijf zich in een idyllische boerderij met aangrenzende werkplaats in de buurt van Tommerup. In 1972 was de productie dermate toegenomen dat een nieuwe verhuizing noodzakelijk werd. Dit keer was het naar de voormalige school ‘Frederiksminde’, vlakbij Brenderup en ook op Funen. Dit oude, historisch interessante gebouw is nog steeds de thuisbasis van Flensted Mobiles.

Nieuwe generatie
In 1982 besloten Grethe en Christian Flensted het stokje over te dragen aan Ole. Ole nam samen met zijn vrouw Aase the leiding over van het bedrijf. De oudere generatie gaf ruimte aan de jongere, zodat zij hun stempel op het bedrijf konden drukken. Er kwamen nieuwe mobielen op de tekentafel en de collectie werd uitgebreid. Ole Flensted is betrokken bij het hele proces, van het eerste concept en schetsen tot het afgewerkte mobiel.

100% Deens design

Een Flensted mobiel is niet alleen ontworpen in Denemarken, hij is ook handgemaakt in Denemarken. Hun eerste mobiel, de ooievaarsmobiel, werd door Christian en Grethe zelf in elkaar gezet. Door het grote succes konden ze al snel de vraag niet bijhouden en begonnen ze hun buren om hulp te vragen bij het monteren van de mobielen. Dit resulteerde in het Flensted thuiswerkers concept. In plaats van dat er elke dag 60 mensen naar een fabriek rijden om mobielen te assembleren, werken ze vanuit hun eigen huis verspreid over het eiland Funen. Elke twee weken worden alle thuiswerkers bezocht om ze benodigdheden te geven voor nieuwe mobielen in ruil voor geassembleerde exemplaren, die verpakt en verzendklaar zijn. Flensted gebruikt deze productiemethode al meer dan 60 jaar. Het bespaart meer dan 15 ton brandstof per jaar.

Tijdloos design

Een belangrijk kenmerk van alle Flensted Mobielen is hun tijdloosheid. Daarnaast de grote diversiteit aan thema’s. Je hebt uiteraard een Kerst thema, maar ook dieren vormen een belangrijk thema in de collectie. Daar tegenover staat ook een groot aanbod van abstracte mobielen. Wie anders dan Ole Flensted zou zich een symfonie van Mozart als mobiel kunnen voorstellen? Muziek komt misschien wel het dichtstbij, bij het effect van mobielen, met hun balans, ritme en constante beweging. De beste beweging wordt verkregen door het exacte evenwichtspunt te vinden. Elke mobiel wordt zorgvuldig samengesteld en uitgebalanceerd door bekwame handen.

De filosofie in hun productontwerp en proces is de concentratie op een combinatie van esthetiek, ethiek en duurzaamheid. Ze streven ernaar om de best mogelijk kwaliteit in materialen te gebruiken, om hiermee te zorgen dat de mobielen van generatie op generatie als erfstukken doorgegeven kunnen worden.

Breng je wereld in beweging
Er is een Flensted mobiel voor iedereen, of je nu houdt van kleuren of zwart-wit, of je nu jong of oud bent. Zelfs in een ogenschijnlijk stille kamer kunnen de mobielen de minste luchtstroom opvangen en voor je dansen. Net als helemaal opgaan in muziek, is het kijken naar de slow motion van een mobiel, een remedie tegen stress.

 

Lees meer
Lees minder

Flensted Mobiles Drifting Clouds 80x100cm hout mobiel

Een prachtige mobiel genaamd Drifting clouds van Flensted Mo..
€145,00

Flensted Mobiles Guardian Angel 15x12cm mobiel

Ken je iemand die een beschermengel nodig heeft? Stuur deze ..
€9,95

Flensted Mobiles Balloon 3

De Balloon 3 van Flensted Mobiles is een kleurrijk luchtball..
€32,50
NIEUW

Flensted Mobiles Counterpoint 67x33cm mobiel natura

Deze Counterpoint mobiel van Flensted Mobiles is volledig na..
€98,50
NIEUW

Flensted Mobiles Air Flow 17 - 30x17cm Zeefdrukfolie en Hout

De Air Flow mobiel is een elegante mobiel uit één stuk, ee..
€39,95

Flensted Mobiles Counterpoint 67x33cm mobiel zwart

Deze Counterpoint mobiel van Flensted Mobiles is volledig zw..
€98,50

Flensted Mobiles Shoal of Fish 45x60cm mobiel

Deze Shoal of Fish mobiel van Flensted Mobiles is een echt e..
€47,95

Flensted Mobiles Tango rood 85x100cm mobiel

Deze Tango mobiel van Flensted Mobiles is rode elementen en ..
€98,95

Flensted Mobiles Futura natura 35x75cm mobiel

De Futura mobiel is de allereerste mobiel die is ontworpen d..
€63,00

Flensted Mobiles Futura zwart 35x75cm mobiel

De Futura mobiel is de allereerste mobiel die is ontworpen d..
€63,00

Flensted Mobiles Lucky Storks Ooievaars 47x46cm mobiel

De Lucky Storks mobiel is het allereerste mobiel die opricht..
€19,95

Flensted Mobiles Flying Flowers 58x42cm mobiel

Hoe leuk is deze Flying Flower mobiel van Flensted Mobiles? ..
€59,00

Flensted Mobiles Science Fiction 24x24cm mobiel

De Science Fiction mobiel van Flensted Mobiles is een echte ..
€29,95

Flensted Mobiles Dinghy Regatta 3 - 28x38cm mobiel hout met papier

De Dinghy Regatta van Flensted Mobiles is een kleurige mobie..
€35,95

Flensted Mobiles Guardian Angels 38x12cm mobiel

Deze Guardian Angels van Flensted Mobiles bevat 2 stringen m..
€29,95

Flensted Mobiles Tango zwart 85x100cm mobiel

Deze Tango mobiel van Flensted Mobiles heeft zwarte elemente..
€98,95

Flensted Mobiles Guardian Angel 5 mobiel 67x51cm

De Guardian Angels van Flensted Mobiles bevat 5 engelen die ..
€59,95
HEJ wij plaatsen her en der wat cookies, maar dat is alleen om jouw winkelervaring beter te maken. Manage cookies
100% Scandinavisch Design