100% Scandinavisch Design

Sinterklaas kadootjes

  • Geplaatst op
  • Door Ingrid Deenen
  • 0
Sinterklaas kadootjes


De Sint is weer in het land, dus begint het nu echt bij velen te borrelen. Kinderen zetten hun schoentjes, lootjes worden getrokken en nu op zoek naar leuke kadootjes.

Sinterklaas avondje

Sinds ik mijn man heb leren kennen vier ik (Ingrid) Sinterklaas met mijn schoonfamilie, altijd een super gezellige avond. 8 jaar geleden voegden de eerste kinderen zich toe aan ons gezelschap, dit gaf weer een totaal nieuwe dimensie aan het Sinterklaas vieren. Hoe leuk was het om te verzinnen hoe we nu weer die zak ongezien bij de voordeur kregen. Ik heb me al eens moeten verstoppen in de badkamer, na het kloppen op de woonkamerdeur en het naar binnen gooien van de pepernoten. Daarna als een gek en zo stil mogelijk weglopen en me verstoppen. Vanuit mijn ‘schuilplaats’, geniet ik van de eerste enthousiaste kreten van de kinderen, als ze de kruiwagen of zak vol met kadootjes hebben gevonden.

Wij als volwassenen trekken lootjes en de kinderen krijgen van de ouders en opa en oma wat kadootjes. Naast het kopen van een kadootje is een gedicht verplicht. Dat was voor mij wel even wennen toen ik in de familie kwam, want ik was gewend aan het maken van surprises. Gelukkig gaat het me steeds wat makkelijker af, maar een kei wordt ik er niet in. Sinds een paar jaar krijgen ook de kinderen een gedicht, zodat onze gedichten niet zo opvallen ;).

Hoewel een gedicht ook wat creativiteit vraagt, mis ik toch wel het maken van de surprises, maar om eerlijk te zijn, zou de tijd me nu ook wel ontbreken. Daarom kwam ik op een idee en een idee wat we met jullie gaan delen, zie het als een klein kadootje van ons aan jou….wat zou het zijn?

 

 

Kadolabel

Want…wat nog wel eens wil gebeuren bij ons tijdens Sinterklaas avond, dat de naam op het pakje onvindbaar is. Herkenbaar? Meestal wordt de naam op het kado zelf geschreven, maar door het meestal erg drukke kadopapier is dat soms zoeken naar een speld in een hooiberg. Daarom bedachten we het volgende. Laten we verschillende kadolabels ontwerpen die aan de kadootjes gemaakt kunnen worden met behulp van een lintje. Zo ziet elk Sint kado er niet alleen extra mooi uit, maar kun je op de achterzijde de naam schrijven voor wie het kado is. Op die manier is de naam altijd vindbaar…of het dan ook gelijk ‘leesbaar’ is…is een andere discussie ;).

 


HEMA

Het toeval wilde dat ik nadat ik de labels had ontworpen ook even langs de HEMA ging om kadopapier te kopen voor ons avondje. Want daar hebben ze toch eigenlijk altijd ontzettend mooi papier. Ook dit jaar hebben ze een erg leuk thema en dessin bedacht zowel op items om te kopen als uitingen in de winkel. Het kadopapier wat ik heb gekocht past eigenlijk ook nog perfect bij onze labels.

 

 

Sinterklaas kadolabels

Hieronder zie je de verschillende kadolabels. De eerste is een simpele weergave van een kadootje, de 2e een leuk huisje en de 3e bevat 3 verschillende teksten.

Dit is ons kado aan jullie, je kunt de labels gratis downloaden en printen. Heb je zelf geen printer, dan heeft misschien een buurvrouw of een familielid er één of zit er bij jou ook wel net als bij mij een copyshop in de buurt die het voor jou kan afdrukken voor een klein bedrag.

Hoe download je de labels? Klik hieronder op de illustratie van het label wat je zou willen downloaden. In een ander tabje opent zich een pdf met daarop 9 labels die je kunt printen op A4 papier.

Mocht je ze gebruiken, dan vinden we het natuurlijk leuk als je ons een fotootje stuurt via de mail of ons tagt op Instagram of Facebook.

 

Heel veel plezier met de kadolabels.

Groeten,

Ingrid

NOTE: de labels zijn alleen bedoelt voor persoonlijk gebruik en niet voor commercieel gebruik.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
HEJ wij plaatsen her en der wat cookies, maar dat is alleen om jouw winkelervaring beter te maken. Manage cookies
100% Scandinavisch Design