100% Scandinavisch Design

Kinderboekenweek 2018

Kinderboekenweek 2018

Vandaag start de Kinderboekenweek 2018 en dat vonden we een leuke aanleiding om ons assortiment kinderboeken eens in het zonnetje te zetten.

Ik was ook wel nieuwsgierig hoe lang de Kinderboekenweek eigenlijk al bestaat, want ondanks dat ik vroeger als kind ontzettend veel las, heb ik daar niet veel herinneringen aan. Volgens Wikipedia bestaat de Kinderboekenweek al sinds 1955. Sinds 1962 kreeg elke editie zijn eigen thema. Dit jaar is het Thema van de Kinderboekenweek ‘Vriendschap’.


Ingela P. Arrhenius

Misschien vraag je je ook wel af waarom we eigenlijk kinderboeken in ons assortiment hebben, want er zijn natuurlijk al heel veel aanbieders van boeken. De reden is omdat ik (en later bleek ook Jacqueline) groot fan ben van het werk van de Zweedse Ingela P. Arrhenius. Al jaren verkoop ik haar ontwerpen, zoals posters, servies, spelletjes en kaarten die ze uitbrengt via OMM design. Toen ontdekte ik via haar Instagram account dat ze ook boeken had uitgebracht en ben ik gaan zoeken naar die uitgeverij. Dit bleek een Frans bedrijf te zijn en zij konden mij toen vertellen, dat ook sommige boeken via de Nederlandse uitgeverij Gottmer in het Nederlands zouden worden uitgebracht. Het zijn zulke leuke cadeautjes, dat ik niet anders kon, dan deze toevoegen aan de shop. Een mooi compleet aanbod nu van Ingela P. Arrhenius.

 

 

Flapjesboekjes

We hebben 8 flapjesboekjes met een 9e op komst. De “……. waar ben je?” boekjes zijn allemaal flapjesboekjes. Dit zijn boekjes waarbij dieren verstopt zitten achter vilten flapjes. Een interactief boekje dus, want samen ga je zoeken en vinden. De flapjes zijn van lekker zacht en stevig vilt.

 

 

Prentenboek

We hebben ook 2 grote prentenboeken, 1 met dieren en 1 met illustraties van stadsgezichten. Elke pagina is een plaatje om te zien (sommige mensen snijden zelfs pagina’s uit het boek en lijsten ze in!). In het dierenboek, leren kinderen hoe dieren eruit zien en hoe ze heten. In het boek de stad, valt per illustratie veel te zien, dus je hebt er lang plezier van.

 

Begin dit jaar kwamen 2 hele leuke nieuwe boekjes uit, “in het bos” en “op de kermis“. Bij deze boekjes heeft elke pagina zijn eigen vorm. Dit maakt het extra leuk om door te bladeren, maar je kunt het boekjes hierdoor ook leuk neerzetten, als hij niet wordt bekeken.

 

 

De Winkelstraat

Vers van de pers is het nieuwe boekje De Winkelstraat. Een boek wat gesloten wordt door middel van een drukknoopje, wat een heel mooi detail is. Open je het boekje, dan kun je hem volledig uitklappen. Aan de ene zijde zie je een winkelstraat en aan de andere zijde een groot park. Aan de winkelstraat zijde zie je diverse winkelpanden, waarbij elke etage een uit klap ‘flap’ heeft. Achter deze flap, zie je wat er binnen in de winkel of woonhuis (die boven de winkel zit) gebeurt, waarbij ook verteld wordt wie wat doet. Het is dus niet alleen kijken, maar ook uitklappen en lezen. Ben je klaar met kijken, dan kun je het boek uitgeklapt neerzetten op een plank in de kamer of dichtklappen en in de boekenkast zetten. Het boek heeft ook nog een heel tof prijsje (14,99) wat hem ideaal maakt als cadeautje.

Veel leesplezier deze week!

Groeten,

Ingrid

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
HEJ wij plaatsen her en der wat cookies, maar dat is alleen om jouw winkelervaring beter te maken. Manage cookies
100% Scandinavisch Design