100% Scandinavisch Design
BLOG over Scandinavisch Design - breng Scandinavië bij je thuis.

Winterbloemen inlijsten

Winterbloemen inlijsten
Het is tijd voor de tuin. Mijn achter- en voortuin krijgen dit jaar een opfrisbeurt qua beplanting. Dit zorgt ervoor dat ik elke plant kritisch bekijk of ik die wil houden of niet. Één van de planten in de tuin is een Helleborus. Of ik deze wil houden, daar is geen discussie over mogelijk. Bij deze plant was meer de vraag of hij bleef staan waar hij stond of een ander plekje kreeg. De Helleborus is een plant met prachtige bloemen, die je wintertuin opfleurt. Toen ik eind februari een rondje tuin deed, concludeerde ik maar weer eens hoe mooi die bloemen zijn. Dit bracht me op de vraag, of ik deze niet heel mooi zou kunnen drogen en zou kunnen inlijsten in één van de lijsten van Moebe. Daar kon ik maar op één manier achter komen.

Deense Paas Traditie

Deense Paas Traditie
Jaren geleden kreeg van een in Nederland wonende Deense vriendin een ‘Gækkebrev’ toegestuurd in de vorm van een uitgeknipte kaart. Ik had eerst geen idee van wie hij was gekomen. Nou ja, bijna dan. Ik herkende haar handschrift en er stond een Deens versje op, zodoende wist ik van wie hij afkomstig was. Ik had echter geen idee wat het was.

Deense vlechtsterren

Deense vlechtsterren
Je hebt ze vast al wel eens gezien, deze leuke en typisch Deense vlechtsterren. In Denemarken horen deze "fletestjerne", zoals ze heten, bij kerst. De eerste keer dat ik ze zag kon ik me niet voorstellen dat je deze zelf zou kunnen maken. Ze zien er best ingewikkeld uit.

Kerst Inspiratie

Kerst Inspiratie
Sinterklaas is nog maar net de deur uit of kerst staat al voor de deur. Gezellige maanden waarin veel gebeurd. Kerst betekent voor iedereen iets anders. Voor mij betekent het gezelligheid, samenzijn, extra sfeer in huis, kaarsjes, cadeautjes en lekker eten. Ik verheug me altijd extra op kerst, omdat ik me dan kan uitleven op het gezellig maken van ons huis. Wil je weten hoe ik mijn huis in kerstsfeer breng? Lees dan snel verder…. Ik geef je ook nog een aantal DIY tips, zodat je met deze inspiratie zelf aan de slag kunt.

Strups, creatief met groen.

Strups,  creatief met groen. De groene trend lijkt bij velen, in de woonkamer, keuken of andere plekken in huis, een vast onderdeel te zijn geworden. Zo leuk om te zien! Het hele interieur verandert door wat extra groen in huis, het wordt er veel gezelliger van vind ik. Zelf heb ik geen groene vingers…. maar hou wel heel veel van bloemen en ander groen. Planten verdrogen meestal bij mij, omdat ik ze te weinig, of ineens weer teveel, water geef. Wat ik ook probeer…. ik vergeet ze steeds…..

Verse bloemen koop ik regelmatig, die zijn van nature beperkt houdbaar en dan hoef ik me niet schuldig te voelen als ze na een week of twee in de GFT bak belanden. Het liefst koop ik bloemen per stuk, omdat ik dan zo mijn eigen boeket kan creëren. Meestal heb ik één grote vaas met bloemen en een paar kleine vaasjes her en der door de benedenverdieping staan.

HEJ wij plaatsen her en der wat cookies, maar dat is alleen om jouw winkelervaring beter te maken. Manage cookies
100% Scandinavisch Design