100% Scandinavisch Design

Strups, creatief met groen.

Strups,  creatief met groen.

De groene trend lijkt bij velen, in de woonkamer, keuken of andere plekken in huis, een vast onderdeel te zijn geworden. Zo leuk om te zien! Het hele interieur verandert door wat extra groen in huis, het wordt er veel gezelliger van vind ik. Zelf heb ik geen groene vingers…. maar hou wel heel veel van bloemen en ander groen. Planten verdrogen meestal bij mij, omdat ik ze te weinig, of ineens weer teveel, water geef. Wat ik ook probeer…. ik vergeet ze steeds…..

Verse bloemen koop ik regelmatig, die zijn van nature beperkt houdbaar en dan hoef ik me niet schuldig te voelen als ze na een week of twee in de GFT bak belanden. Het liefst koop ik bloemen per stuk, omdat ik dan zo mijn eigen boeket kan creëren. Meestal heb ik één grote vaas met bloemen en een paar kleine vaasjes her en der door de benedenverdieping staan.

 


Messing ringen

Om mijn huis een wat “groenere” aankleding te geven gebruik ik regelmatig een messing ring die ik bekleed met groene takjes, zoals eucalyptus (die met de lange blaadjes is mijn favoriet), dennengroen en ander groen. Ik voeg daar vaak nog wat kleur aan toe door middel van bloemen die mooi indrogen. Zo heb ik er heel lang iets aan en een ander voordeel is dat ik geen water hoeft te geven wat in mijn geval dan weer heel handig is.

 

Onze tuin staat vol met hedra (klimop) dat ik regelmatig gebruik voor wat extra groene accenten in huis. Regelmatig knip ik een takje af, wikkel dat om een ring. In twee minuten heb ik dan weer iets moois staan dat in elk geval weer een week meegaat. Nu de mini rozenbottels volop verkrijgbaar zijn gebruik ik deze graag om toe te voegen. De rode kleur geeft een extra herfsttintje aan de krans. Gewoon met een draadje er tussen vastzetten en klaar is je herfst krans.

 


Strups

Om een snelle eenvoudige krans te maken gebruik ik de handige ringen van Strups. Dit Deense bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van eigentijdse handgemaakte en functionele producten, waaronder deze ringen. De ringen worden gemaakt van mooie materialen en zijn verkrijgbaar in twee verschillende maten en vier verschillende kleuren (messing, wit, zilver en zwart). Een extra mooi detail is de leren lus, waarmee je de ring kunt ophangen. Hij is niet alleen handig, hij is zodanig geconstrueerd dat als je de ring ophangt tegen een muur, hij mooi recht blijft hangen.

Door de goede kwaliteit en de mooie uitstraling is het niet nodig om de ringen volledig te bedekken met groen of bloemen. Ik hou van een krans met een minimalistische uitstraling en daar zijn deze ringen uitermate voor geschikt. Natuurlijk kun je hem ook helemaal met veel groen bekleden. Een aantal voorbeelden van een meer gevulde krans vind je verderop in dit blog.

 


Herfst inspiratie

Het is nu volop herfst en ik heb me dan ook laten inspireren door groen dat nu verkrijgbaar is. Sommige voorbeelden heb ik in een handomdraai gemaakt. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een of twee lange takken groen, indien nodig een stukje draad, en een ring. Dus ook als je niet handig bent is dit een ideale manier om subtiel wat groen toe te voegen aan je interieur.

De eucalyptus krans op de afbeelding hieronder is gemaakt van twee lange takken. Hiervoor heb ik heel eenvoudig de takken om de ring gewikkeld, dus van buiten naar binnen om de ring heen gedraaid. Aan het begin en het eind van de tak heb ik met een stukje draad de tak vastgezet, zodat hij niet tijdens het opdrogen losschiet. Leuk om voor het raam te hangen, aan de muur of gebruik hem als achtergrond voor een stilleven.

 


Wat heb je nodig?

Om op een eenvoudige manier wat groen toe te voegen aan je interieur heb je maar weinig nodig, alleen een dosis inspiratie.

Om zelf aan de slag te gaan heb je nodig:

  • Een ronde ring met ophanglus in een kleur naar keuze
  • Takjes groen naar keuze (let op dat het groen dat je gebruikt mooi indroogt of lang groen blijft) Denk aan Hedra (klimop, taxus, conifeer, eucalyptus e.d.)
  • Bloemen die mooi indrogen of lang vers blijven. Denk aan mini rozenbottels, gipskruid, craspedia (gele trommelstokjes) e.d.
  • Een klosje bindgaren. Ik gebruik altijd dun zilverdraad (dat is ook in groen verkrijgbaar bij onder andere tuincentra), dat is relatief dun en soepel.
  • Een tuinschaar of schaar om bloemen in kleine stukjes te knippen.

 

 

Wil je een meer gevulde krans maken, knip dat wat kleine takje of blaadjes en zorg ervoor dat er nog een klein steeltje aan zit zodat je het takje nog kunt bevestigen aan de ring. Bind de losse blaadjes, of bundel een aantal kleine blaadjes of takjes, en bevestig dit met wat draad of dun touw om de ring. Als je van plan bent de hele ring te vullen kun je dat doen door vanuit één kant rond te werken, zodat het groen ‘één richting op kijkt’. Wil je de krans open houden aan één kant en aan bijvoorbeeld de onderkant iets bevestigen dan is leuk om vanuit twee kanten naar het midden te werken, zoals hierboven weergegeven in het stappenplan.

Op dit moment kun je in de natuur ook het nodige vinden dat je zou kunnen gebruiken om een ring mee te bekleden. Laat je creativiteit de vrije loop zou ik zeggen en experimenteer met wat er voorhanden is.

 


Het hele jaar leuk

De ringen zijn het hele jaar te gebruiken. Er is het hele jaar door groen verkrijgbaar, hetzij in de natuur, in je eigen tuin of bij een bloemist of tuincentrum. Veel heb je niet nodig om iets te maken.

Met kerst zijn de ringen dus ook leuk om te gebruiken. Bekleed een ring met basis groen, zoals bijvoorbeeld kerstgroen, voeg wat kleur toe door middel van bloemen, die kunnen indrogen, leuke kerstitems zoals een kerstbal of kersthanger en je bent er helemaal klaar voor.


Geen groene vingers, wel creatief met groen….

Je ziet, dat ook al heb je geen groene vingers, je snel iets leuks kunt maken voor in huis. Soms koop je wat groen, soms heb je iets in de tuin dat je kunt gebruiken. In combinatie met een ring heb je snel iets leuks gemaakt.

Kijk voor de verschillende kleuren en alle maten in onze shop. Voor meer inspiratie en voorbeelden kun je ook terecht op het instagram account van Strups.

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren om met klein beetje materiaal iets leuks te maken voor in huis.

Veel plezier met creëren!

 

Groet,

Jacqueline

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
HEJ wij plaatsen her en der wat cookies, maar dat is alleen om jouw winkelervaring beter te maken. Manage cookies
100% Scandinavisch Design