100% Scandinavisch Design

Verantwoord HUMDAKIN

 Verantwoord HUMDAKIN

Heb je dat ook wel eens, dat je iets ziet waar maar aan blijft denken….. Precies dat overkwam ons bij HUMDAKIN. HUMDAKIN is een Deens merk dat huishoudelijke- en handverzorgings producten ontwikkelt voor dagelijks gebruik. Producten die milieu- en allergie vriendelijk zijn, en ook nog eens heerlijk ruiken. De inspiratie voor de heerlijke geuren halen ze, hoe kan het ook anders, uit de Deense bossen en kusten.

 

 

Formland 2018

Vorig jaar zagen we HUMDAKIN voor het eerst tijdens de Formland beurs in Denemarken. We spraken toen met Camilla, de eigenaresse van dit prachtige merk. We waren meteen enthousiast over haar verhaal en de goede eigenschappen van haar producten. Maar zoals dit vaak gaat moet je keuzes maken…. dus besloten we om de inkoop even uit te stellen. Dit jaar stonden we opnieuw tijdens de Formland beurs in haar stand, dit keer om haar producten in te kopen. Precies op het moment dat we met haar stonden te praten werden haar producten, haar merk op de beurs uitgeroepen tot ‘het product van het jaar’! Zo leuk om daar getuige van te mogen zijn. We zijn dan ook heel trots dat we dit merk nu in ons assortiment hebben.

 


Verantwoorde collectie

Het assortiment van HUMDAKIN bestaat uit keukentextiel en huishoud- en verzorgingsproducten. Kwalitatief hoogwaardige producten die huid- en milieuvriendelijk zijn en er ook nog eens tof uitzien. Alle verzorgingsproducten, van zeep tot handcrème, zijn vrij van parabenen en kunstmatige kleur- en geurstoffen. Alle flessen voor de handzeep, crème’s en afwasmiddelen worden gemaakt van gerecycled plastic.

 

 

Milieuvriendelijk

De theedoeken, handdoeken en vaatdoekjes zijn gemaakt van GOTS en OEKO-TEX gecertificeerd 100% biologisch katoen. Dat betekent dat het gebruikte katoen op een verantwoorde wijze wordt geteeld en verwerkt. Beter voor het milieu en de gezondheid van de boer die het katoen aanplant en oogst maar ook voor de werknemers die het katoen verwerken tot een textielproduct. Zij worden niet blootgesteld aan gevaarlijke en giftige stoffen die normaal gesproken nodig zijn voor de productie van katoen. Daarbij worden alle producten onder goede arbeidsomstandigheden geproduceerd.

 

 

Passie voor geuren

De producten van HUMDAKIN zijn fijn in gebruik, de zeep en handcrèmes ruiken geweldig lekker zonder overheersend te zijn. In een van de gesprekken die we met Camilla hadden gaven we aan dat we zo enthousiast zijn over de heerlijke geuren. Ze vertelde ons dat ze al van kinds af aan een grote passie voor zeep heeft. Overal waar ze kwam en een fijne zeep of geur ontdekte, nam ze deze zeep mee naar huis. Ze ontwikkelde hierdoor al vroeg kennis over zeep en geuren. Door deze kennis weet ze precies waaraan een goede zeep en crème moet voldoen.

De zeep schuimt heel prettig, ruikt heerlijk en droogt je handen niet uit. Dit geldt ook voor de handcrème, deze voelt rijk aan zonder een vettig laagje achter te laten. Ook hier is de geur heerlijk zonder opdringerig te zijn.

Alle verzorgingsproducten bestaan uit typische Nordic ingrediënten, zoals duindoorn, kamille en salvia. We hebben de producten al even mogen uitproberen en we zijn heel enthousiast over de verzorgende werking en de geur.

 


Design uit de 50’s

De vaatdoekjes en handdoeken zijn gemaakt van gebreid katoen, precies zoals de oma van Camilla ze al breidde in de jaren 50. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende mooie (zachte) kleuren. De doekjes zijn heel prettig in gebruik en je maakt je aanrecht er in een handomdraai mee schoon. Hang het vaatdoekje na gebruik bijvoorbeeld over de kraan. Op deze manier droogt het doekje heel snel en dat gaat de bacterievorming tegen. De theedoeken zijn gemaakt van geweven katoen en drogen goed af. Ze zijn verpakt in setjes van twee en in de dezelfde kleuren leverbaar als de handdoeken en vaatdoeken.

Goede verantwoorde en verzorgende producten in een mooie verpakking. Niet zo gek dat ze zijn verkozen tot het product van het jaar.

 

Groeten,

Jacqueline

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
HEJ wij plaatsen her en der wat cookies, maar dat is alleen om jouw winkelervaring beter te maken. Manage cookies
100% Scandinavisch Design