100% Scandinavisch Design

Nordic interior & Design Fair 2018

Nordic interior & Design Fair 2018

We krijgen wel eens de vraag, waar wij onze producten inkopen. En eigenlijk is daar geen 1 antwoord op te geven, want we gebruiken diverse kanalen hiervoor. 1 daarvan is het bezoeken van inkoopbeurzen in, hoe kan het anders, Denemarken. Vorige week bezochten we dan ook dé Inkoopbeurs in Denemarken ‘Formland’. Het walhalla van Scandinavisch design. Daar presenteerden in 7 hallen nieuwe en gevestigde merken hun nieuwe assortiment voor het komende najaar/winter seizoen.

 

Formland - Scandinavisch Design najaar 2018

Om eerlijk te zijn, kwamen we ditmaal heel veel tijd te kort. Doordat Jacqueline en ik zijn gaan samenwerken en onze merken hebben samengevoegd, kennen we heel veel ontwerpers ondertussen. We zijn dan ook veel bezig geweest om elkaar voor te stellen bij elkaars merken, wat superleuk was, ook voor de merken zelf, want nu hebben zij ook een compleet beeld van ons, blikfang. Flink gekletst en natuurlijk ook hun nieuwe assortiment bekeken…maar verder….hebben we weinig rond kunnen kijken, volgend jaar maar een extra dagje plannen, hihi.

 

OYOY LIVING DESIGN

De stand van OYOY is altijd een genot om te bezoeken, want die ziet er elke keer weer supertof uit. Lotte Fynboe de Deense ontwerpster had ditmaal zelfs een popcorn machine geregeld, zodat we onder het genot van deze snack haar nieuwe ontwerpen konden bekijken. Blij werden we van het nieuwe houten rendiertje, een nieuwe kinderplacemat en toffe vloerkleden.

 

KERAMIEK

Keramiek is ook altijd veel aanwezig op de beurs en gelukkig maar, want daar zijn we beide dol op. We zijn sowieso bij Lars Rank langs geweest, want daar werkt Jacqueline al jaren mee samen. Mijn favoriet van hem blijft toch de ‘stacked’ vazen, elke vaas is uniek uit deze serie, omdat hij bij elke vaas de mallen (de ringen als het ware) opnieuw stapelt. Heel tof!

Een tijdje terug heeft hij zijn atelier in Kopenhagen verhuisd en is daarbij samen met Louise Heisel, ook een keramist in een pand getrokken. Ze hebben elk hun eigen atelier met daartussen een winkelruimte voor de verkoop van hun beide ontwerpen. We zijn daarom ook bij haar even wezen kijken, want ook zij was aanwezig. Haar werk kenmerkt zich door de fraaie kleuren en het bolletjes patroon.

Dottir design was ook aanwezig en daar gingen we ook even voor de komende kerst kijken wat we konden gaan inkopen. We kijken nu al uit naar de bestelde items.

 

ANIA DESIGN STUDIO

Waar we ook naar uitkeken was de kennismaking met Ania Skov, van Ania Design Studio. In mei kochten we haar prachtige keramiek al in, maar we hadden haar zelf nog niet ontmoet. Erg leuk om met haar te praten over haar ontwerpen, onze shop en te brainstormen over verdere ontwikkelingen.

 

VAN KLEIN NAAR GROOT

Helaas hebben we nog geen grote hal voor al onze voorraad, maar toch willen we langzaam wat meer meubels toevoegen aan ons assortiment. Al 4,5 jaar werk ik samen met Tina Bremholm van tica-copenhagen. Op dit moment verkopen we de schoenenmatten en een paar deurmatten. We zullen daar binnenkort de kasten voor aan de muur en de staande kasten aan gaan toevoegen. Allereerst ontwikkeld als schoenen opberger, maar eigenlijk ook heel mooi elders in het huis, zoals als nachtkastje naast je bed. Zodra deze online staan, laten we het jullie weten.

Waar we ook fan van zijn, zijn de meubelen van byKlipKlap. De ronde vormen, de materialen en de kleuren, zo ontzettend mooi. Wat vind jij ervan?

En String blijft mooi, een multifunctioneel ontwerp, dat indien nodig altijd uit te breiden is. De mogelijkheden zijn eigenlijk onbeperkt en dat maakt het zo’n mooi systeem.

 

ELEMENTUM

Maar waar we ons helemaal op hadden verheugd was het eindelijk live zien van de nieuwe kandelaar Elementum van Dot Aarhus. Ingekocht hadden we hem al, want op de foto’s en filmpjes die we hadden gezien, zag hij er al zo tof uit, dat we niet konden wachten met bestellen. Nu live gezien te hebben, zijn we zeker niet van mening veranderd, maar is ons enthousiasme alleen maar gegroeid. Wat is hij gaaf!

De ontwerper is de Deense meubelmaker Nikolaj Jørgensen. De kandelaar kun je in 3 samenstellingen kopen, 1+1, 2+3 en 4+4. De getallen staan voor het aantal metalen pijpjes en eiken dwarsliggers. Het ingenieuze is niet alleen dat je de kandelaar kan uitbreiden. Het pijpje loopt namelijk aan de bovenkant aan de binnenkant wat toe, hierdoor klemt de kaars goed vast, maar zodra de kaars zover op is gebrand, dat het brede deel van de kaars onder het schuine stuk komt, valt de kaars naar beneden. Doordat hij dan niet genoeg zuurstof meer krijgt, dooft de kaars automatisch. Onderin het pijpje zit een houten dopje, zodra je die verwijderd kun je het kaarsen stompje eruit halen. Wat slim bedacht!

We verwachten de kandelaar in september, via IG, FB en de nieuwsbrief houden we jullie op de hoogte van de levering.

 

 

En we hebben nog zoveel meer merken gesproken…. jullie begrijpen vast onze tijdsnood al. Hierboven wat foto’s van een paar andere Deense merken die we spraken (Humdakin, Kasia Lilja, The Oak Men, Sej Design en VertiPlants).

Via IG en FB houden we jullie op de hoogte van alles wat nieuw binnenkomt. Vergeet je ook niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief, vanaf het najaar starten we met de eerste mails!

 


SHOWUP NL

Over 2 weken brengen we ook een bezoekje aan ShowUp, de Nederlandse inkoopbeurs voor Interieur en cadeau design. Ook daar zullen wat Scandinavische merken staan die we kennen en gaan we op zoek naar mooi cadeaupapier voor de najaarsaankopen van onze klanten.

Volg je ons op IG? Houd dan op 2 september onze stories in de gaten!

 

Groeten,

Ingrid

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
HEJ wij plaatsen her en der wat cookies, maar dat is alleen om jouw winkelervaring beter te maken. Manage cookies
100% Scandinavisch Design