100% Scandinavisch Design

Scandinaviaform

Scandinaviaform

Jullie kennen ze vast wel, deze leuke vaasjes van Scandinaviaform. Wist je dat we één van de eersten in Nederland zijn geweest die deze vaasjes verkochten? Drieënhalf jaar geleden bezochten we de Northmodern beurs in Denemarken. Tijdens deze beurs zagen we een bijzonder mooie opstelling die gelijk onze aandacht trok. Hoewel de stand in een redelijk afgelegen hoek was gepositioneerd viel de bloemenpracht gelijk op. Op een kleine tafel stonden een aantal vaasjes die allen waren gevuld met maar één bloem! Probeer maar eens een enkele bloem in een normaal vaasjes te zetten…. wat er dan gebeurd? Nou ja… bij mij valt de bloem dan meestal naar één kant. Ze blijven namelijk nooit zo staan zoals je zou willen.

Je kent het probleem vast. Je wilt een overgebleven bloem of een mooie bloem uit de tuin op de vaas zetten, maar je hebt geen enkele vaas die daarvoor geschikt is. Met een vaasje van Scandinaviaform los je dit probleem handig en mooi op. Deze vaasjes zijn speciaal ontworpen voor een enkele bloem. Ideaal toch?! Ze zijn leuk om enkel te gebruiken, maar ook leuk om meerdere bij elkaar te zetten.

 

 

Verschillende mogelijkheden

In het gesprek dat we gelijk met de ontwerpster Eva Levin aanknoopten, bleek als snel dat ze een vaas wilde ontwerpen, waarbij de bloem rechtop zou kunnen staan, zoals je ze ook in een bloemenweide ziet staan. Maar ook een bloem die geknakt is of overgebleven is uit een bos, wilde ze een tweede leven wilde geven. We waren gelijk onder de indruk van haar verhaal en van wat we zagen. Deze vaasjes wilden we dan ook in onze collectie en kochten ze gelijk in. De collectie was destijds nog klein en alleen verkrijgbaar in mint, blauw, roze, wit en geel. Al snel volgden meer kleuren en kwamen er glazen versies, waar we destijds al een sneak peek van mochten zien. Na de lancering van de glazen vazen kwamen wandringen (botanic), , waarmee je de glazen vazen kon ophangen aan de wand.

 

Fotocredits: scandinaviaform

 

Nieuw!

Nu is er onlangs een nieuwe kleur uitgebracht, waar ik helemaal verliefd op ben. Het is een donkergroene kleur die heel goed bij de huidige groene trend past, maar ook goed te combineren is met andere kleuren. Binnenkort is deze op voorraad bij ons, dus hou onze site en social media goed in de gaten.

 

Fotocredits: Scandinaviaform

 

Eenvoudig te reinigen

We krijgen vaak de vraag of de vaasjes van Scandinaviaform wel eenvoudig te reinigen zijn. De kleine vaasjes die gemaakt zijn van porselein (consilium) en kunnen prima in de vaatwasser. Uiteraard geldt dit niet voor het kurkje en het koperen pijpje. Deze mogen niet in de vaatwasser, maar kunnen eenvoudig worden gereinigd met wat water en afwasmiddel. Wel voorzichtig zijn met het kurkje. Laat het kurkje ook om het koperen pijpje zitten tijdens het schoonmaken, dan blijft hij goed in vorm en breekt hij niet.

De glazen vaasjes kunnen niet in de vaatwasser. Ze zijn wel heel eenvoudig te reinigen met onderstaande stappenplan. Klaar in een paar minuten!

Mocht de glazen vaas wat groene aanslag hebben en het koperen pijpje behoorlijk donker zijn verkleurd, dan kun je dit heel eenvoudig schoonmaken op de volgende manier.

Je kunt het vaasje reinigen met producten die je vaak toch al in huis hebt. Neem hiervoor een beetje citroensap en doe dit in het vaasje. Voeg hier een beetje eierschil aan toe.

Schud het vaasje kort heen en weer. Vergeet niet je vinger of duim op de opening te doen anders zit de inhoud van het vaasje op het behang hihihi… Je ziet na een paar seconden schudden al dat de groene aanslag in het citroensap achterblijft en het glas weer helemaal helder wordt. Giet het vieze water en de eierschil uit het vaasje. Vul het met schoon water en schud het nog even heel goed na en schoon is je vaasje.

Mocht het koperen pijpje eventueel bruin worden of dat er wat vlekken ontstaan, dan kun je hem reinigen met koperpoets. Heb je dat niet in huis dan volstaat ketchup ook. Ja je hoort het goed …. ketchup. Dep met een doekje of tissue een klein beetje ketchup op het koperen pijpje, laat het even inwerken en spoel het pijpje vervolgens af met lauw water. Eventueel kun je nog een schuurmiddel (heel fijne korrel) of wat tandpasta (geen gel) gebruiken om vlekken weg te poetsen.

Ben je op Instagram actief? Dan kun je op ons instagram account in de highlights ook ons handige instructie filmpje vinden.

 


Leuk cadeau

Het assortiment van Scandinaviaform is door de jaren heen gegroeid van keramiek naar glas en naar verschillende formaten. Ze zijn erg leuk om enkel te gebruiken of een aantal bij elkaar. Ze vervelen nooit en zijn handig voor een enkele bloem. Een leuk cadeau voor jezelf of om te geven aan iemand die van bloemen houdt.

Groetjes, Jacqueline

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
HEJ wij plaatsen her en der wat cookies, maar dat is alleen om jouw winkelervaring beter te maken. Manage cookies
100% Scandinavisch Design