100% Scandinavisch Design

Street Art in Noorwegen

Street Art in Noorwegen


Afgelopen december, op de dagen rond kerst en nieuwjaar heb ik me gestort op het maken van het fotoalbum van onze vakantie in Noorwegen, afgelopen Juni. Heerlijk om weer al die foto’s langs te zien komen, van al die mooie plekjes waar we geweest zijn. Afgelopen week mocht ik het album ophalen en ben er echt heel blij mee. Bij het bepalen van de foto’s ontdek je ook weer, wat de opvallendste of mooiste plekjes waren tijdens de vakantie. De natuur staat zeker op nr. 1 en daarna komen de prachtige dorpjes en stadjes. In mijn vorige blog over Noorwegen heb ik je meegenomen op onze reis door die natuur en steden. Nu zoom ik in op die steden en wat we in bijna elke stad of dorp wel tegenkwamen…Street art!

 

Vakantie 2018

Januari is de maand waarop wij vaak een jaarplanning maken bij ons thuis. Alle mogelijke uitjes, vakanties, wedstrijden, beurzen, verjaardagen etc, komen er in en zo raakt die planning van 2019 alweer snel gevuld. Misschien zijn jullie ook wel bezig met het plannen van jullie vakantie voor dit jaar en heb je nog geen idee. We zijn in veel mooie landen geweest, maar Noorwegen is zeker één van mijn favorieten en zeker een aanrader. Zowel om persoonlijke (groei) redenen, maar vooral door al het moois wat we gezien hebben, vind ik het een prachtig vakantieland. Ben je nieuwsgierig waar we zijn geweest, lees dan mijn vorige blog.

 

 

Street art Noorwegen

Zoals ik al schreef wil ik nu inzoomen op de Street art die we zagen tijdens onze reis. Ik vond het opvallend hoeveel mooie Street Art we tegen kwamen zonder er naar gezocht te hebben, maar puur spontaan ontdekten tijdens onze wandelingen. Als ik de diverse blogs over Street Art in Noorse steden lees die ik deze week vond, heb ik nog heel veel gemist. Daarom zeker mijn advies, ga je naar Noorwegen en vind je Street Art leuk, bereid je dan een beetje voor, zodat je extra veel kan bekijken. Ik zal onderaan mijn blog wat tips geven waar je info kunt vinden.

 

STAVANGER

Stavanger was de eerste stad die we aandeden en daar hebben we echt prachtige werken voorbij zien komen. Groot, klein en ook op originele plekken. Via een andere blogschrijver, kwam ik erachter dat het werk hier rechtsboven gemaakt is door de Duitse artiest EVOL, die veel elektriciteits-kastjes op deze manier onder handen heeft genomen. Heel tof!

 

BERGEN

Al lopend vanaf onze Airbnb naar het centrum van Bergen, kwamen we al een erg mooi werk tegen (vogel hierboven). Je moest wel goed je ogen openhouden tijdens het wandelen, want soms zaten ze wat verstopt in een zijstraatje.

 

SANDEFJORD

Op de terugweg van onze vakantie, stopten we nog even in Sandefjord en op de parkeerplaats werden we compleet omringd met deze prachtige 3 kunstwerken.

 

 

Steden informatie

Hou je dus ook van Street Art en ga je naar Noorwegen, bereid je dan iets beter voor dan wij, dan zie je nog meer mooie werken. Onderstaande links zijn websites die ik tegen kwam, tijdens het schrijven van dit blog en die handig kunnen zijn voor je.

Zeker handig is de website die een kaart weergeeft met Street Art locaties in een specifieke stad, zoals bijvoorbeeld Stavanger. Het handige is, is dat je de naam van de stad kunt aanpassen in de URL. Ga je naar een andere stad dan genoemd, vul dan eens die stad in in de URL, om te kijken of daar ook een kaart van is (bijvoorbeeld buiten Noorwegen kan ook, zoals Copenhagen of gewoon Amsterdam). Of…zelfs Deventer, mijn stadje!

OSLO:

BERGEN:

STAVANGER:

 

Veel plezier met het plannen van je vakantie en heb je vragen over Noorwegen, laat het me weten!

Groeten,

Ingrid

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
HEJ wij plaatsen her en der wat cookies, maar dat is alleen om jouw winkelervaring beter te maken. Manage cookies
100% Scandinavisch Design